cth ; kek batik |
Bahan-Bahan :
* Biskut Marie 1 paket (dipatahkan dua atau empat bhgn) ikut suka bagi rara kalau tak patah pun tak pe..
*Buttercup 250 gm
*Vico 1 pek kecil pun dah ok
*Air sedikit je
Cara-cara:
1. Masukkan buttercup, vico dan susu di dalam kuali dan gaul sebati. Gunakan api kecil je tau
2. Gaul sebati dan jangan biarkan bahan dalam kuali tu berketul. Masukkan air sikit demi sedikit "agak2 je " Tunggu sampai bahan tadi tu agak2 pekat sedikit and jangan lupa kacau tau nanti hanggit pulak..
3. Masukkan biskut marie yang telah di patahkan tadi tu .. and then Gaul sampai semua biskut marie tu sebati.. last kali boleh la api
4. Letak dalam bekas/loyang then padatkan biskut marie tu sama ada gunakan sudu atau tangan. Tangan?? Letak plastik then tekan la ngan tangan bagi padat.. Biarkan sejuk seketika then masukkan dalam peti ais.
Puas hati makan hasil air tangan sendiri...senang je kan ****selamat mencuba***
Tiada ulasan:
Catat Ulasan